Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

04 Nov 2014

15 x Cola

15x Cola

 

Na Chiang Mai vlieg ik meteen door naar Hanoi, Vietnam, om daar de keramiekwerkplaats in Bat Trang te bezoeken. Ik ben benieuwd hoeveel Cola blikjes Giang, de producent, voor mij neer heeft gezet! 6 Jaar geleden was er een ontwerper die erg van Cola hield. Uit gastvrijheid zet de producent ook voor mij nog ieder jaar de halve tafel vol met blikjes Cola. Het voelt wel heel erg welkom!

  

Ik ben hier om nieuwe mokken te ontwikkelen voor Piet Hein Eek. Gelukkig zijn de ontwerpen technisch goed haalbaar en hebben we nog tijd over om de productie van de Piet Hein Eek vazen met nieuwe dip-decoraties te bekijken. Het is erg mooi om te zien hoeveel ambacht er bij komt kijken, maar ik voel me tegelijkertijd ook ongemakkelijk omdat ik zie hoeveel werk er in het maken van één vaas zit. Dat valt ook de producent erg tegen. Het dippen moet zelfs met 2 man gebeuren. Dit zullen we vooral terugzien in de prijzen voor deze nieuwe dip-decoratie. Het blijft handwerk. Ondanks deze  “zorg” heb ik  toch heerlijk geslapen in het grappige kamertje van Giangs dochter. 

Kijk voor het huidige Piet Hein Eek assortiment op onze website www.fairforward.nl

 

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl