Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

04 Jul 2014

Bali in de ban van WK!

De afgelopen dagen veel gezien op Bali!

Bij onze leverancier kennis gemaakt met de nieuwe medewerkers. Enkele oude bekenden ontbreken, dat is even wennen maar het geeft ook nieuw elan!

We proberen zoveel mogelijk te doen in de dagen dat ik hier ben, algemene informatie uitwisselen, gegevens analyseren, kostencalculaties doornemen, opvolging van de assessment bespreken en natuurlijk de nieuwe trends laten zien. Wat is er mogelijk op het gebied van productontwikkeling?

Heel belangrijkste is samen bedenken  hoe we iets kunnen doen aan het steeds kleiner wordende aandeel van hun producten in ons assortiment. Om dit inzichtelijk te maken en te delen met de producenten, bezoeken we een aantal van hen. De mandenmakers in het noorden die de workshopcompetitie gewonnen hebben en een producent van houten schalen met inleg van kokos of bamboe, waar kosten de pan uit rijzen.

    

   

Als laatste gaan we langs de maakster van onze dromenvangers. Ik doe ook zelf een poging om een dromenvanger te maken, maar vrees dat deze de kwaliteitskeuring niet zal doorstaan. Het is moeilijker dan het er uit ziet!

      

Onderweg vallen me twee dingen op. De presidentsverkiezingen van 9 juli met overal banners en posters en veel politieke vlaggen en de wereldkampioenschappen. Naast de Indonesische vlag wapperen ook de Braziliaanse, de Argentijnse, de Duitse en de Nederlandse vlag op veel plaatsen; Indonesië is in de ban van het voetbal.

     

Gelukkig kan ik zonder, door het tijdverschil vinden alle wedstrijden hier plaats tussen middernacht en zes uur in de ochtend! Ik kan wel een oranje dromenvanger ophangen, dat brengt vast geluk!

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl