Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

20 Nov 2015

Bouwen aan de toekomst

Op weg naar Nepal merk ik direct dat er een crisis is op het gebied van brandstof. De Indiase tankauto’s staan vast bij de grens. Nepalezen en Indiërs geven elkaar de schuld. Mijn vlucht vanuit New Delhi kan wegens regen en hagel niet meteen landen in Kathmandu en keert terug naar New Delhi. Daar wordt genoeg brandstof getankt om nogmaals naar Kathmandu te vliegen. Kom ruim 4 uur later aan dan gepland. Onze leverancier heeft brandstof gespaard de afgelopen weken om mij op te kunnen halen en te zorgen dat we ook producenten kunnen bezoeken. Hier is het, in tegenstelling tot New Delhi, om deze reden heel rustig op de weg. De meeste auto’s, taxi’s en brommers staan in lange rijen voor benzinepompen, waar de benzine op rantsoen is. Brommers kunnen als ze aan de beurt zijn (na 1 of 2 dagen in de rij!) 5 liter tanken en auto’s 10-15 liter. Het ziet er behoorlijk onwerkelijk uit. Wel meer fietsers dan gewoonlijk. Ik overweeg dat ook even, maar het links rijden en de slechte conditie van de meeste wegen schrikken me af, fietspaden zijn er niet.

   

De klankschalen producent heeft nog een heel ander probleem: de overheid gaat de weg langs zijn bedrijf verbreden, een deel van zijn werkplaats moet worden afgebroken.

   

Bij de viltproducenten is een muur die door de aardbeving verwoest was al weer opgebouwd. En meteen een en ander wat beter georganiseerd! Zo bouwen ze aan een betere toekomst. Het bedrijf groeit, nu al ruim 120 mensen, bijna allemaal vrouwen.   

   

Kijk voor de plaids, vilten hangers en klankschalen uit Nepal ook op onze website www.fairforward.nl. 

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl