Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

30 Jun 2014

Echte keien!

Bijna het eerste bezoek in Indonesië afgerond, tijd voor een blog! In de kaarsenfabriek is het behoorlijk druk, de manager vertelt me dat er nu 170 mensen werken, bij mijn vorige bezoek waren er dat nog geen 100. Het gaat dan ook heel goed hier, meer klanten en grotere bestellingen. Dit is met name te danken aan beursdeelname en innovatie op productgebied. Ondanks de uitbreiding ziet het er nog steeds prima uit allemaal. Het is er licht en schoon, meer ventilatie en een prettige werksfeer.

We hebben veel te bespreken: een container waar niet alles in kon, onduidelijkheid over aantallen die besteld zijn, nieuwe labels en verpakkingen en een aantal product ontwikkelingsvragen. Wat kan wel en wat kan niet? Ze kunnen heel veel! Genoeg kansen voor onze samenwerking.

Ik zie “the making of” de keienkaarsen, erg interessant. Mallen die gemaakt zijn van hars en van rubber. Het ziet er prachtig uit!

   

 

Vandaag ben ik met een van de medewerkers, Witi, naar zijn huis geweest. Langs de weg ernaartoe wordt overal rijst geoogst. Hier in het “dorp” dat bij de stad is gaan horen, ligt het tussen de huizen te drogen. Hij is erg trots op zijn huis, in een mooie groene omgeving. 

   

  

Ik ontmoet ook zijn vrouw en tweejarig zoontje. Hij heeft een goed inkomen als manager van het warehouse bij de kaarsenfabriek en daarnaast nog een mooi stukje grond waar afwisselend rijst en soja verbouwd worden. Er liggen al echte keien klaar voor een badkamer en keuken, die ze nu nog delen met de ouders van zijn vrouw die naast hen wonen.

Nieuwsgierig naar de keien uit de kaarsenfabriek in Indonesië, ga dan naar de website www.fairforward.nl.

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl