Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

22 Oct 2015

Een groen vooruitzicht

Na een jaar terug in Bahadurgarh, bij het bedrijf waar onze gerecyclede tassen vandaan komen. Het blijft een lange rit, ondanks de nieuwe fly-overs en metrolijnen, naar Haryana de buurstaat ven New Delhi, 2 tot 3 uur rijden. De infrastructuur kan hier de groei van de bevolking duidelijk niet bijhouden. De economische recessie zorgt er voor dat er in het bedrijf veel minder werknemers zijn.

   

We bespreken kansen, bij FairForward, maar kijken ook verder. Ook kijken we naar de kostenopbouw, veel klanten vinden de producten te duur en kopen dan niet of slechts kleine hoeveelheden in, wat de kosten alleen maar hoger maakt. Het blijft lastig uit te leggen dat gerecyclede producten meestal duurder worden dan producten van nieuwe materialen. In aankoop en in bewerking! In aankoop omdat voor de materialen ook andere gegadigden zijn, en in bewerking omdat alles heel goed gesorteerd, schoongemaakt en gladgestreken moet worden voordat het geschikt is om te gebruiken.

Twee maanden geleden is een ontwerpster aangesteld, tot nu toe werkten ze alleen met stagiaires op dat gebied. Zeker voor de lokale markt een goede stap en een kans op meer omzet. Nieuw zijn ook een drietal greenhouses op het dak van de fabriek. Hier worden biologische  groenten en kruiden gekweekt, voor de mensen uit de slums een welkome aanvulling op het vaak eenzijdige menu. Als de productie omhoog gaat kan er door verkoop inkomen mee gegenereerd worden. En het levert werkgelegenheid op. Intussen is ook al bekend dat het project uitgebreid zal worden naar scholen, voor gezonde voeding en educatie.

   

Het schooltje dat door onze leverancier gerund wordt, vorig jaar in de blog vanwege zonnepanelen, zou dan deelnemen. Een groen vooruitzicht! 

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl