Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

23 Jul 2014

Handen en voeten

Vandaag gaan we een heel eind rijden richting het noorden naar Lam Dong, 140 km van Ho Chi Minh City, dus vroeg op. Onderweg wordt er op veel plaatsen aan de weg gewerkt,  riolering aangelegd. Dit betekent vertraging. Uiteindelijk komen we na ruim 4 uur aan bij de producent van onze krukjes. De maker van de frames laat zien hoe hij met een brander rotan buigt voor het onder frame. Twee vrouwen laten zien hoe ze de zitting weven, met handen en voeten en vervolgens vastmaken aan het frame.

    

    

In Lam Dong zijn veel minder rotanbedrijfjes dan voorheen, ook hier heeft de crisis toegeslagen. Veel bedrijfjes zijn gestopt en er worden alternatieve bronnen van inkomsten aangeboord. Ook door “onze” producent, mr. Hoa, hij verbouwt passievruchten en exporteert die. Maar hij werkt ook nog aan krukjes, coördineert het werk van de frame makers en de wevers en onderhoudt de contacten met onze Vietnamese leverancier. Nadat we zo veel mogelijk informatie hebben verzameld over de grondstoffen en de productmogelijkheden volgt de lange weg terug. Onderweg stoppen we voor een late lunch. Uiteindelijk om 8 uur weer terug in het hotel.

De volgende ochtend nog een laatste keer naar het kantoor om het bezoek aan Vietnam en daarmee wederom een boeiende reis af te sluiten.

De krukjes met kleurrijke zitting zijn vanaf september in ons assortiment.

 

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl