Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

06 Nov 2014

Nieuwe labels uit Delhi

New Delhi, ik kom midden in de macht aan en pas de volgende ochtend  zie ik hoe de stad er uit ziet. Ik schrik ervan dat, in plaats van de positieve veranderingen die ik verwacht, er juist meer bedelaars op straat zijn en er op meer plaatsen groepen verslaafden met hun families op stukjes land bivakkeren tussen wegen in. Het ziet er troosteloos uit. Van de mensen met wie ik werk hoor ik dat de nieuwe premier gestart is met een campagne om India schoner te maken. Een goed streven lijkt me, als het niet betekent dat de aller armste dan worden weggestuurd naar minder zichtbare plekken. Laten we hopen dat er een structurele aanpak van het armoedeprobleem bij hoort.

   

Ik breng in Delhi een bezoekje aan de drukkerij, waar we onlangs mee zijn gaan samenwerken. Het merk Fair Trade Original heeft namelijk een nieuw logo dat ook steeds meer op Gifts&Living producten te zien zal zijn.

We ontwikkelden samen met Fair Trade Original nieuwe ‘kraft’ labels voor onze producten. Geen oranje logo’s meer, maar interieur-grijs.

   

Middels mijn bezoekje aan de drukkerij willen we elkaar beter leren kennen en kunnen we goede afspraken maken. Bovendien laten ze zien wat er allemaal mogelijk is. Vader en zoon zijn trots op hun bedrijfje dat ze samen met de broer van de vader en diens zoon runnen, in totaal werken er 10 mensen.

  

De nieuwe labels vindt u vanaf 2015 aan onze producten.

Nieuwsgierig naar de producten? kijk op onze website www.fairforward.nl.

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl