Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

30 Oct 2015

Ontwikkelingshandel in de praktijk!

Bij de export- en marketingorganisatie in New Delhi, waar we producten van metaaldraad, zeepsteen en glas inkopen staan enkele mini-workshops op het programma en bezoeken aan producenten en projecten. Volle dagen. En ook weer veel uren op de weg. De aandachtspunten voor verpakken en kwaliteit komen aan bod in een sessie met de hele inpak & controle afdeling. Met de dames van productontwikkeling doe ik een oefening met het trendboek en in een marketing sessie zoeken we naar marktmogelijkheden.

   

In Badarpur bezoeken we een producent en het gezondheidscentrum, daar maken intussen duizenden mensen in de wijk gebruik van. Voor slechts 10 Roepies (ongeveer 15 eurocent) krijgen ze al een consult. In de wijk is een dag of 10 geleden iemand vermoord en ondanks het feit dat religie niet de oorzaak was (maar een ordinaire ruzie in combinatie met drank), betrof het een moslim die een hindoe vermoordde en dat geeft spanningen. We zien wel kinderen en vrouwen op straat die groenten verkopen, anders zijn het vooral mannen die je ziet, maar samenscholingen zijn verboden. Er is veel politie. Ook neem ik een kijkje bij een nieuw project, dat binnenkort geopend wordt. Vrouwen krijgen hier naailes, zodat ze minstens voor hun eigen familie geen kleding hoeven te kopen. 

   

In een verder afgelegen “urban slum” van Delhi, midden tussen de smalle straatjes is een producent zijn huis aan het ombouwen tot een mooie, lichte werkplaats, waar als het klaar is zeker 20-30 mensen kunnen werken. Die dan niet iedere dag uren hoeven te reizen voor een baantje in de stad zelf. Ontwikkelingshandel in de praktijk!

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl