Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

13 Jun 2016

Sri Lanka

Ruim een jaar na mijn eerste bezoek aan de porseleinmakers ben ik terug. Begin dit jaar zijn we gestart met de verkoop van het Royal servies en het gaat goed. Reden om de eerste indrukken van vorig jaar, dat onze fairtrade principes worden nageleefd, te staven. Ik doe dat samen met een lokale consultant die bekend is met fairtrade en met de taal, cultuur en wetten van Sri Lanka.

   

Ons beproefde stoplichtenmodel is heel geschikt. Mijn verwachtingen worden overtroffen. Niet alleen op papier maar ook tijdens een rondgang door het bedrijf valt op hoe goed ze het voor elkaar hebben. Er is een waterzuiveringsinstallatie aanwezig en afval uit productie wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Overal is veilig drinkwater beschikbaar, een mooie kantine waar goedkoop geluncht kan worden, voldoende EHBO kastjes en brandblussers en nooduitgangen zijn vrij. Goede arbeidsvoorwaarden zijn vanzelfsprekend. Op enkele aandachtspunten na een mooi fairtrade bedrijf!

   

We adviseren bijvoorbeeld om extra aandacht te geven aan het gebruik van beschermende kleding. Vaak vinden medewerkers in de tropen het niet nodig omdat het te warm of onhandig is bij het werk. Ook raden we aan om in de nabijheid van de ovens wat aan de warmte te doen door het plaatsen van extra ventilatoren. Omdat alles heel goed gedocumenteerd en daardoor heel transparant is zal het niet moeilijk zijn de adviezen in daden om te zetten. Vooral omdat onder andere de human resource manager met zijn team tijdens bijeenkomsten laat zien dat ze het erg belangrijk vinden. Een prachtig bedrijf waar we zonder enige twijfel mooi fairtrade porselein kunnen blijven inkopen dus!   

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl