Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

15 Jul 2015

Thuiskomen in Lampang

Bij het familiebedrijf in Lampang is het altijd een beetje thuiskomen. De oma/moeder van de familie van 85 jaar herkent me niet meer, maar ik word wel door haar en een aantal van haar kinderen hartelijk ontvangen. Ook de volgende generatie is present. Ploy & Phet, kleindochter en kleinzoon hebben vakantie en kijken dit bezoek mee als trainee. Ze spreken beter Engels dan de generatie van hun ouders, dus kunnen goed vertalen. Als bijvoorbeeld een oom die alles weet van de productie mij in het Thai uitlegt wat voor veranderingen producten in de oven ondergaan.

Het visueel maken van processen geeft nog meer inzicht, ingewikkelde dingen worden duidelijk als ik zie hoe producten tot stand komen. Bij elke vraag komt een medewerker laten zien wat er bedoeld wordt of ik ga in de werkplaats kijken. Andersom word ik gevraagd feedback op de producten te geven die af zijn. En kan ik vertellen hoe wij naar een product kijken en uitleggen welke onvolkomenheden wel en welke niet worden geaccepteerd.

   

Aan de hand van een overzicht van de kosten wordt mij nog duidelijker hoe de prijs van producten is opgebouwd, hoeveel materiaal er aan te pas komt en hoeveel arbeidstijd. Plus de kosten van energie voor het bakken.

Deze informatie is vooral van belang bij het ontwikkelen van nieuwe producten, zodat we geen dingen ontwikkelen die onbetaalbaar worden. Belangrijk in een zeer competitieve markt!

 

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl