Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Blog entry

06 Nov 2014

Zonnepanelen in Bahadurgarh

In de omgeving van het bedrijf in Bahadurgarh in Haryana zijn veel sloppenwijken. In Delhi worden de golfplaten huisjes platgewalst en velen verhuizen hier naar toe. Hier wonen de leveranciers van het afvalmateriaal waar onze producten van worden gemaakt, zoals de krukjes met autoband en de tassen waarin veiligheidsgordels zijn verwerkt.

Voor we naar kantoor gaan nemen we eerst een kijkje bij de school die ze in een van die sloppenwijken hebben opgezet, zodat de kinderen van de afvalrapers aan een betere toekomst kunnen werken. Via FairForward heeft de organisatie een donatie van de ASN Bank gekregen om zonnepanelen te kunnen installeren op het dak van de school. Meer informatie over deze ASN Foundation vindt u op de website www.asnbank.nl.

      

De panelen zorgen ervoor dat er licht en ventilatie is, ook als de stroom uitvalt. De twee computers kunnen ook op zonne-energie werken. Zo kan op een milieuvriendelijke manier het lesgeven altijd doorgaan. Als ik er ben krijgen de kinderen een extra speelkwartier en dat laten ze zich geen twee keer zeggen. Voor de foto mogen er ook vijf mee het dak op. Vanaf het dak is goed te zien in wat voor omstandigheden de kinderen wonen.

  

De belangrijkste uitdaging nu is om het schooltje duurzaam te laten draaien. Tot nu toe is het nog niet gelukt de overheid zo ver te krijgen om de huur en de leerkrachten te financieren, dat gebeurt met behulp van donaties. Terug op kantoor vertelt Anita, creatief manager, dat ze ook geld gekregen hebben om begin volgend jaar enkele tientallen sloppenwijkbewoners op te leiden tot schoenmaker. In de omgeving zijn namelijk veel schoenfabriekjes en na de opleiding kunnen ze daar aan de slag en een beter inkomen verdienen dan als afvalraper.   

Met dit inspirerende bezoek sluit ik het India deel van deze reis af. De volgende bestemming is Bangladesh.

De producten gemaakt van afvalmateriaal kunt u zien op onze website www.fairforward.nl

 

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl