Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Handelspartner

Lifestyle uit Vietnam

De marketingorganisatie waar FairForward in Vietnam mee werkt, werd opgericht door twee maatschappelijk werksters. Die zagen dat veel mensen, naast hulp op sociaal vlak, vooral gebaat waren bij een beter inkomen. De producenten werken vanuit huis of zijn verbonden aan kleinere of iets grotere bedrijfjes waarmee wordt samengewerkt. Ongeveer 200 producenten hebben daardoor een vast inkomen. En als er veel orders zijn profiteren nog vele anderen daar ook van.

In Vietnam worden heel diverse producten gemaakt van allerlei materialen en er wordt zeer verfijnd gewerkt. Samen met de tomeloze inzet van de twee vrouwen aan het roer één van de succesfactoren voor een goed lopende organisatie. Met hun leveranciers wordt aan productontwikkeling gewerkt en ook zoeken zij continu nieuwe afzetmogelijkheden. De organisatie controleert de productie (planning en kwaliteit), verzorgt de binnenlandse logistiek, de opslag, verpakking van de producten en uiteindelijk de export. Na een explosieve groei betrok de organisatie in 2007 een groter pand met mogelijkheden voor een professionele bedrijfsvoering. Ook de verbeterde automatisering bewijst ondertussen haar diensten. Drie familiewerkplaatsen zijn in de afgelopen jaren uitgegroeid tot formele bedrijfjes. Naast de zorg voor werk en inkomen heeft de organisatie een ontwikkelingsfonds. Daaruit worden leningen aan individuele producenten en werknemers verstrekt en kunnen hun kinderen een studiebeurs krijgen.

FairForward is een belangrijke motor achter de groei van de organisatie door het plaatsen van grote orders gekoppeld aan productontwikkeling. In 2009 bezocht Piet Hein Eek op verzoek van FairForward (destijds Fair Trade Original) een werkplaats in Ben Tre om een serie houtproducten te ontwikkelen. Daarnaast ontwikkelde hij een serie vazen in het keramiekdorp Bat Trang. De collectie Fair Trade Original by Piet Hein Eek is een groot succes en vindt zijn weg naar een brede internationale markt. Samen met FairForward wordt ook steeds verder gewerkt aan de verbetering van arbeidsomstandigheden en wordt het milieu zo veel mogelijk ontzien.

Do organisatie is lid van WFTO, de World Fair Trade Organisation.

 

     

Gevestigd in: 

Ho Chi Minh City, Vietnam

Productiegebied: 

Voornamelijk in en rond Ho Chi Minh City en Hanoi

Product: 

manden, tassen, keramiek, doosjes, producten van recycled materiaal, houtwerk

Jaar oprichting: 

1988

Handelsrelatie sinds: 

1992
 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl