Deze website is het beste te bekijken met een recente versie van uw browser.

Nieuws

21 May 2015

Aardbeving Nepal

21 mei 2015

De aardbeving op 25 april jongstleden heeft in Nepal al aan meer dan 8500 mensen het leven gekost. En nog meer mensen hebben geen onderdak meer omdat hun huis is ingestort. Er is ook nog veel onduidelijkheid. Ik heb contact gehad met Swoyambhu, mijn contactpersoon bij de marketingorganisatie waar wij zaken mee doen. Ze werken met tientallen producenten: zilversmeden, pottenbakkers, klankschalenmakers, wevers en viltbedrijfjes. Allen in de Kathmandu-vallei, in Kathmandu zelf, in Patan en ook in Bhaktapur, dat relatief hard getroffen is. 

Swoyambhu heeft ons laten weten dat zij nog niet met alle stafleden en producenten gesproken hebben. In een aantal gevallen is al wel bekend dat familie of buren door de beving zijn omgekomen of gewond geraakt en dat huizen onbewoonbaar zijn. Velen zijn naar de dorpen buiten de vallei vertrokken om te kijken hoe het met familie is. De organisatie biedt onderdak aan degenen die alles zijn kwijt geraakt of die hun huis niet vertrouwen wegens scheuren.  

Op 12 mei werd Nepal weer opgeschrikt door een aardbeving! Nu met een kracht van 7,4. Er wordt gesproken van tientallen doden en honderden gewonden. Omdat de minst sterke gebouwen al bij de aardbeving van 25 april zijn ingestort lijkt de materiële schade deze keer mee te vallen. Wel zijn huizen en andere gebouwen die eerder ernstig beschadigd werden nu ingestort. De angst voor nog meer schokken is weer groter geworden.

Swoyambhu vertelt dat ze tentzeilen en golfplaten uitdelen, zodat de getroffen producenten en hun families in ieder geval een dak boven hun hoofd hebben in de periode dat hun huis gerepareerd of opgebouwd wordt.

 
 
   

Fair Trade Original gifts & living producten worden exclusief ontwikkeld, geïmporteerd en op de markt gebracht door FairForward.

Naar onze partner Fairtrade.nl