Als je de soap van de voetbalclub Vitesse gevolgd hebt, dan komt de naam Guus Franke je zeker bekend voor. De ras ondernemer werpte zich op als redder van Vitesse en wist door stevige onderhandelingen de redding van Vitesse in gang te zetten. Eind oktober 2024 werd bekend dat Guus, vrij onverwachts toch afziet van de overname van Vitesse. We gaan in dit artikel verder in op wat het Vermogen van Guus Franke is en hoe hij aan zijn fortuin is gekomen.
Dit bericht op Instagram bekijken
Het vermogen van Guus Franke
De investeringen die Franke in zijn bedrijf heeft gedaan, hebben hem zeker geen kwaad gedaan. De bedrijven in de Zwitserse portfolio van Axiom hebben een gezamenlijke waarde van circa 1 miljard euro. De Nederlandse vestiging van het bedrijf heeft een ondernemingswaarde van circa 82 miljoen euro.
Het exacte vermogen van Franke is helaas niet bekend, maar hij bezit meerdere luxe auto’s en heeft een paar jaar geleden zijn appartement in Amsterdam (dat hij met verlies kocht voor 2,65 miljoen euro) verkocht voor 2 miljoen euro.
Zijn vermogen moet in ieder geval in de tientallen miljoenen liggen. Anders kun je ook niet garant staan voor de 6 miljoen euro die Vitesse nodig had toen het de begroting moest dichten. Later gingen er zelfs geruchten dat hij garant moest staan voor 19 tot 20 miljoen euro!
Hij bezit ook een luxe villa in Zwitserland. Dat suggereert dat hij zich zeker in een goede positie bevindt.
Guus Franke negatief in het nieuws
Omdat er zo weinig bekend is over Guus, verschijnen er regelmatig ook nieuwsartikelen over zijn dubieuze verleden. Zo is er niet precies bekend waarin hij investeert en zou hij bankafschriften hebben vervalst.
Ook kwam Follow the Money met een onderzoek naar buiten dat Guus Franke wanbetaler zou zijn. Hij betaalde veel rekeningen niet en had maling aan de gevolgen ervan. Nadat de onderzoekers hem daarover inlichtte kwam Guus met geld over de brug.
Daarnaast kwam er een aantal maanden geleden naar buiten dat de KNVB een onderzoek wil naar de Guus Franke omdat Vitesse aandelen wil overdragen aan zijn investeringsfonds.
In oktober 2024 kwam het schokkende nieuws naar buiten dat Guus Franke afziet van de overname van Vitesse. Hierdoor is Vitesse weer terug bij af. De reden hiervoor is dat de vorige eigenaar van Vitesse de deal over de schulden heeft opgezegd.