Duurzaamheid is een populair en veelbesproken onderwerp. Logisch ook, omdat het voor onze aardbol twee voor twaalf is. We moeten met z’n allen een stapje extra zetten om de aardbol te bewaren en onze aardbol leefbaar te houden voor onze volgende generaties. Dit krijg je onder meer voor elkaar door je keuken zo duurzaam mogelijk in te richten. Onder meer onderstaande zaken mogen absoluut niet ontbreken in een duurzame keuken.
Duurzame keukenapparatuur & duurzaam keukenblad
Bij het samenstellen van je nieuwe keuze komt het al aan op je duurzame keuzes. Zo is het verstandig om voor duurzame keukenapparatuur te kiezen. Dit zijn keukenapparaten die zo energiezuinig mogelijk hun werk doen en ook nog eens jarenlang meegaan.
Daarnaast is het belangrijk om naar het keukenblad c.q. aanrechtblad te kijken. Idealiter kies je voor een aanrechtblad van een duurzaam materiaal, zoals composiet. Dit materiaal is natuurlijk, is tegen een stootje bestand en gaat ook jarenlang mee. Met een duurzaam aanrechtblad en duurzame keukenapparatuur zet je al de eerste stap naar een duurzame keuken.
Een inductie kookplaat en passende pannen
Veel tijd die je in je keuken doorbrengt, breng je kokend door. Juist daarom is het van belang om voor een inductie kookplaat te kiezen. Een inductie kookplaat werkt ontzettend efficiënt en verbruikt daardoor zo min mogelijk energie. Je merkt dit overduidelijk aan de hoogte van je energierekening.
Als je een inductie kookplaat hebt, ben je er echter nog niet. Je hebt namelijk ook nog passende/geschikte pannen nodig. Deze pannen moeten speciaal voor een inductie kookplaat geschikt zijn. Is dat het geval? Dan geniet je van een optimaal energieverbruik en optimale warmteverdeling. Voordat je het doorhebt, kun je al lekker eten. Op Zuinigeproducten.nl vind je meer tips voor duurzame keukenapparaten.
Gebruik veel natuurlijke ingrediënten
Heb je duurzame keukenapparatuur en een inductie kookplaat? Dan ben je al in staat om duurzaam te koken. Om dit koken nog duurzamer te maken, is het verstandig om veel natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Dit komt zowel de duurzaamheid als je gezondheid alleen maar ten goede. Je lichaam zit absoluut niet te wachten op alle toegevoegde stoffen die tegenwoordig in veel voedingsmiddelen zitten.
Verder komt het aan op duurzaam koken. Wat we daarmee bedoelen? Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld dat je in één keer grotere hoeveelheden eten klaarmaakt. Een deel kun je dezelfde avond opeten en het overige deel vries je in. Op een andere dag kun je de restjes uit de vriezer eten! Heerlijk, gezond en ook nog eens duurzaam. Je hoeft immers niet elke dag de kookplaat te gebruiken, dankzij deze kookstrategie.